[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]


Bento Kronen Premium zijn licht verteerbare kattenmenu's van het topgamma, aangepast aan de leeftijd en de activiteit van elke kat. Dit kattenvoer bevat alle nodige voedingsstoffen zoals eiwitten, aminozuren, vetstoffen, vezels, vitaminen, mineralen en sporenelementen, en dat in de juiste verhoudingen, om elk mogelijk tekort te voorkomen en om uw kat in alle levensfases optimaal te voeden. Alle producten worden volgens de strengste normen gefabriceerd en bevatten:

- eiwitten afkomstig van kip,
- fructo-oligosachariden voor een gezonde darmflora,
- natuurlijke vezels ter voorkoming van haarballen in het spijsverteringsstelsel,
- Yucca-extracten voor zo min mogelijk ontlastingsgeurtjes,
- een laag magnesiumgehalte ter voorkoming van blaasgruis,
- L-carnitine (enkel in de Light-voeding) voor een betere vetverbranding,
- uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van geur- of kleurstoffen, of bewaarmiddelen,
- natuurlijke antioxidantia om de smakelijkheid integraal te bewaren.
Brokken van Bento Kronen primium,

Deze brokken krijgen de katten nu z`n 4 jaar, en we
hebben nooit problemen. Ook de vacht krijgt er een mooie glans van.
'S avonds krijgen ze tonijn in water of gekookte kip.
Verder krijgen ze geen blikvoer, dat bestaat alleen maar
uit vocht en geen voedingsstoffen.
Ook gebruiken we voor de kittens brokken van Bento.
Water is de basis van al het dierlijke en plantaardige leven. De kat kan maar hooguit twee dagen zonder drinken. Ook het lichaam van de kat bestaat voor twee derde uit water. Bij katten kan de behoefte aan drinkwater sterk verschillen. Veel hangt af van de vraag of het dier droge of vochtige voeding eet.
Veel katten drinken aan de kraan, lekker vers stromend water.
Dit is heel goed voor de nieren van de kat, dus het is raadzaam om een waterfontein aan te schaffen. Het water is in beweging, dus niet na een paar uur "dood" wat veel beter is voor een kat dan dat je het water 's ochtends vers neerzet en de volgende ochtend pas weer ververst. Het staat dan de hele dag en barst van de bacteriën na enkele uren
.

Een voedingsallergie wil zeggen dat het lichaam een stof die het als "vreemd" beoordeelt niet verdraagt, terwijl dezelfde stof door een gezonde kat gewoon wordt opgenomen. Bepaalde voedingsmiddelen worden door het immuunsysteem dus niet "herkend", met een afstotingsreactie als gevolg. Het gaat meestal om eiwitten. Een voedingsallergie uit zich voornamelijk in hevige jeuk, meestal aan kop, oren, hals en achterpoten.
Dit kan gepaard gaan met spijsverteringsproblemen (braken, diarree, buikpijn).
De diagnose van een voedingsallergie is moeilijk te stellen. Men moet de symptomen namelijk in verband brengen met de opname van een bepaalde voedingsstof. Dit doet men door een uitsluitingsdieet te geven, samengesteld uit een beperkt aantal ingrediënten die niet in de gebruikelijke voeding voorkomen. Als de symptomen verdwijnen gaat men over tot een uitlokking dieet waarbij men de oorspronkelijke voeding opnieuw aanbiedt. Verschijnen de symptomen opnieuw (binnen een week) dan is de voedingsallergie bevestigd.
De behandeling bestaat uit het geven van een hypoallergene voeding. Raadpleeg altijd Uw dierenarts bij symptomen van voedingsallergieën

Eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen  en sporenelementen, elke voedingsstof in de dagelijkse portie van de kat speelt een eigen rol. Een teveel of juist een tekort aan die stoffen is schadelijk voor de gezondheid van het dier.
In tegenstelling tot wat men helaas maar al te vaak beweert, heeft een kat biologisch gezien geen behoefte aan "afwisseling".
Eiwitten  zijn belangrijk voor een bevorderlijke groei, voortplanting, gezonde spieren en een zachte en glanzende vacht.
Vetten  zijn onmisbaar voor een gezonde vacht en weerstand tegen ziekten.
Koolhydraten  bestaat uit zetmeel, welke een bron van energie geeft, en uit voedingsvezels welke essentieel zijn voor de regelmatige darmpassage, stevige ontlasting, en een goede gezondheid van de darmen.
Mineralen  zorgen voor een stevig skelet en gebit, spierwerking, functioneren van het zenuwstelsel, het vernieuwen van bloedcellen, een goede leverfunctie een gezonde vacht en het goed functioneren van alle andere organen.
Vitaminen  zijn belangrijk voor het gezichtsvermogen, de voortplanting, het skelet en de werking en gezondheid van de cellen. 
Water
Voedings allergieën
Voeding
Bento Kronen Premium
                

Indicatieve voederwaarden
 Ruw eiwit             32,5        %
 Ruw vet                21           %
 Ruwe as                6,5          %
 Ruwe celstof        3              %
 Calcium                 1              %
 Fosfor    0,9          %
 Magnesium          0,09        %
 Vitamine A           18.000   IE/kg
 Vitamine D3        1.800      IE/kg
 Vitamine E           120         mg/kg
 Koper-koper(II)sulfaat       20           mg/kg
 Taurine                 2.000      mg/kg

Metaboliseerbare energie: 4.310 Kcal/kg. Calorische distributie: eiwit 30,1 %
 - vet 43,9 % - koolhydraten 26,0 %